Tek İnsan

   Evet tek insan, bu benim tercihimdi sanırım. Etrafım kalabalık olmasına rağmen yalnızlığı ben seçtim. Yalnızlık insanın kendini daha iyi hissetmesine neden oluyor. Yalnızsan ey dost ağladığını kimse görmez. Yalnızsan eğer sinirlendiğini kimse hissetmez. Hislerini nirvana da yaşarsın gören olmaz. Görmemeleri daha iyidir. İnsanlar eleştirir, bırakın eleştirmeyi de gülmeye çalışın. Gülün lan saçma olaylara klişe laflara gülün lan bir kere de eleştirmeyin.
 
   Sigaramı yalnız yaktığım zaman hissediyorum dumanında kaybolduğumu. O zaman hissedersin yandığının sesini. O ateşin sesi seni anlatır işte, her içine çekişinde. Öyle bir dertli çekersin ki, üflerken acıların azalır sanki. Sigaranın tek yararı budur psikolojik olarak rahatlarsın, yalnızsan. Eğer yalnızsan, kendin gibi olursun.
 
   Etrafta onca insan görüyorum, hepsi bir telaş içinde. Kimisi bir şeylerin peşinden koşuyor kimisi birilerini bekliyor. Kimi bekliyorsun? En iyi dostunu mu yoksa hayatımın anlamı dediğin kişiyi mi? Hayatının anlamı o mu cidden? En iyi dostun o mu cidden? Biraz yalnız kalın ve düşünün. Düşünün, kendinizi ne kadar hissettiğinizi. Kendinizi onlarla mı yalnızken mi hissediyorsunuz?
 
   Yalnızlıktan korkmayın, yalnızlık sizi en iyi anlayandır. Sessizlik sizi en iyi duyandır. Müzikler, sizi en iyi hissedendir. Sigara ise sizi en iyi anlayandır. Kitaplar mı, onlarda sizin huzur bulduğunuz manzaradır. Hayalleriniz de size mutluluğu getirir. Yaşamak için birine ihtiyacınız yoktur gördüğünüz gibi kendiniz yetersiniz bütün benliğinize. En büyükler, en üsttekiler de yalnız değil midir bir düşünün. Zirveye çıktığınızda yanınızda kimse kalmaz işte kendinizin nirvanası yalnızlığınızdır.

  Yalnızlık bir dost, bir ömür arkadaşı ve bir ailedir. Yalnızlığınızı hissedin işte o zaman bir hiç olmadığınızı anlayacaksınız. Yalnızken güçsüz değil aksine güçlüsünüzdür. Kendinize güvendiğiniz zaman güçlüsünüzdür, bir başkalarına güvendiğiniz zamansa aciz. Sadece bir düşünün ve hissedin. Çevreniz kalabalık olduğunuzda mı kendinizi daha iyi anlarsınız yoksa yalnızken mi?...

"Yalnızlık ömür boyu..."

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kezban Kızlar İçin 400 Özlü Söz

son sigarama kadar...

Kalbinden öpüyorum sevgiliim